E-learning Dräger D7000 brandmeldcentrale

Wanneer het brandalarm afgaat ontstaat er vaak een stressvolle situatie. Snel, correct en daadkrachtig handelen is vereist. Onderdeel hiervan is de juiste bediening van de D7000 brandmeldcentrale.

 

Door deelname aan deze e-learningmodule wordt – door de deelnemer te informeren over de werking van de brandmeldcentrale en hem of haar ermee vertrouwd te maken – de drempelvrees om de Dräger D7000 brandmeldcentrale te gebruiken verlaagd. Aan de hand van realistische scenario’s leert men op correcte wijze het toestel te bedienen. Naast het reageren op een brandalarm, wordt tevens het verhelpen van een storingsmelding behandeld.

 

Een zelfde e-learningmodule is beschikbaar voor de Dräger D5000 brandmeldcentrale.

Doelstelling

Doelgroep

Deze e-learningmodule is bedoeld voor werknemers van organisaties waarin de Dräger D7000 brandmeldcentrale in gebruik is. Er wordt een tweetal deelnemerniveaus onderscheiden;

- Niveau 1 (gelijk aan BMC toegangsniveau 1) is bedoeld voor eenieder die de Dräger D7000 brandmeldcentrale moet kunnen bedienen tijdens een brandalarm of storingsmelding. Men leert een beperkt aantal basishandelingen op de brandmeldcentrale uit te voeren.

- Niveau 2 (gelijk aan BMC toegangsniveau 2) is bedoeld voor personen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden regelmatig de Dräger D7000 brandmeldcentrale moeten (kunnen) bedienen. Naast de basishandelingen en enkele bedieningen leert men ook hoe groepen en melders in- en uit te schakelen.

Opleidingsinhoud

In deze e-learningmodule leert de deelnemer door middel van realistische praktijkscenario’s hoe de Dräger D7000 brandmeldcentrale te bedienen. De volgende onderdelen worden behandeld:

  • Overzicht bedieningspaneel met uitleg van de (per gebruikersniveau) relevante toetsen
  • Uitleg over de verschillende typen signaleringen (brandalarm, vooralarm, storing, technisch alarm en uitschakelen)
  • Brandalarm met of zonder vertraagde doormelding; wat te doen bij een brandalarm en hoe herstel je een alarm?
  • Storing; wat te doen bij een storingsmelding en (alleen gebruikersniveau 2) hoe herstel je een storingsmelding?
  • In- en uitschakelen van groepen en melders (alleen gebruikersniveau 2)

Gebruikers van Drägers D365 Logboek Online hebben – via het elektronische logboek – automatisch toegang tot deze e-learningmodule. Daarnaast krijgen de deelnemers aan onze opleiding ‘Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI)’ kosteloos toegang tot de Dräger D7000 brandmeldcentrale e-learning.

Opleidingsduur

ca. 15 minuten

Lestijden

0 - 0

Locatie

0

Toelatingseisen

Aantal deelnemers

Minimum deelnemer(s)
Maximum deelnemer(s)

Certificaat

Na het afronden van de module kunt u als deelnamebewijs een certificaat uitprinten.

Herhaling

Datum

0

Prijs per cursist

€ 65,00 excl. BTW

Examenkosten

€