Onderhoud draagbare Dräger gasdetectieapparatuur m.b.v. CC-vision

Met het Dräger softwarepakket CC-Vision kunt u gasdetectieapparatuur professioneel configureren en kalibreren. In deze opleiding leren de deelnemers alle ins en outs om – met behulp van CC-Vision – 1e lijns onderhoud uit te voeren aan draagbare gasdetectieapparatuur. Hierbij wordt zowel ingegaan op de basisprincipes met betrekking tot het onderhouden van gasdetectieapparatuur, als de specifieke opbouw en werking van CC-Vision.

 

Neem voor meer informatie of een offerte vrijblijvend contact met ons op.

Doelstelling

De deelnemers leren alle essentiële handelingen en controles welke noodzakelijk zijn om op een veilige en betrouwbare wijze 1e lijns onderhoud uit te voeren aan draagbare gasdetectieapparatuur van Dräger uit de X-am- en Pac-serie met behulp van het Dräger softwarepakket CC-Vision.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor personen die verantwoordelijk zijn of worden voor het uitvoeren van 1e lijns onderhoud aan gasdetectieapparatuur uit de Dräger X-am 2/5000-serie, de X-am 7000, de X-am 3500/8000 en/of de Dräger Pac-serie van de organisatie waarin men werkzaam is. Het onderhoud wordt uitgevoerd met behulp van het Dräger softwarepakket CC-vision.

Opleidingsinhoud

Theorie:

  • de verschillende sensoren (katalytische sensoren, infrarood sensoren etc.)
  • alarmwaarden
  • sensor vergiftiging
  • reactiesnelheid van de gassensoren
  • kruisgevoeligheid van gassen
  • opbouw en basiswerking Dräger X-am 2000/2500, X-am 5000/5600, X-am 7000, X-am 3500/8000 en Pac-serie gasdetectieapparatuur
  • opbouw en werking CC-vision

Praktijk:

  • afstellen en vervangen van componenten
  • uitvoeren van kalibraties en bumptesten

Opleidingsduur

1 dag

Lestijden

9:00 - 16:00

Locatie

Op locatie van de opdrachtgever

Toelatingseisen

Minimale leeftijd deelnemer 18 jaar
MBO, elektrotechnische achtergrond is een pre
Opleiding Gasmeten Ex-Ox-Tox volgens SOG-kwalificaties of gelijkwaardig is een pre
Deze opleiding leidt op tot het uitvoeren van 1e lijns onderhoud aan de eigen draagbare Dräger gasdetectieapparatuur van de organisatie waarin men werkzaam is.

Aantal deelnemers

Minimum 2 deelnemer(s)
Maximum 6 deelnemer(s)
Om een zo hoog mogelijk leerrendement en voldoende persoonlijke aandacht te hebben voor de deelnemers, werken wij met een beperkte groepsgrootte.

Certificaat

De deelnemers aan deze opleiding ontvangen een certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Herhaling

De frequentie voor het volgen van een herhalingsopleiding is vastgesteld op 1 maal per 5 jaar. De deelnemer wordt tijdig uitgenodigd voor een herhalingsopleiding.

Datum

0

Prijs per cursist

€ 

Examenkosten

€