Gasmeten Ex-Ox-Tox – e-learning & praktijksessie

Dräger biedt in samenwerking met haar partner PlusPort – naast een volledige klassikale training van 2 dagen – ook een opleidingspakket “Gasmeten Ex-Ox-Tox” aan bestaande uit een online training (m.b.v. een e-learning Gasmeten) en één klassikale praktijkdag. Een online training gasmeten heeft vele voordelen. De kosten zijn lager dan de traditionele klassikale trainingen en u bepaalt zelf waar, wanneer en in welk tempo u leert. U doorloopt thuis of op de werkplek onze e-learning Gasmeten en vervolgens gaat u optimaal voorbereid naar de praktijkdag op locatie. Een online training bespaart u kosten en tijd, en zorgt ervoor dat u snel, gemakkelijk en vertrouwd het certificaat Gasmeten Ex-Ox-Tox behaald!

 

Deze opleiding heeft een startgarantie. De praktijkdag van deze opleiding gaat altijd door, ongeacht het aantal inschrijvingen. Dit geeft u zekerheid en voorkomt teleurstellingen!

Doelstelling

Kennis verkrijgen over de selectie, bediening en juiste inzet van instrumenten voor directe detectie en concentratiemeting van toxische gassen en dampen als ook die van brandbare gassen en dampen.

Doelgroep

De opleiding richt zich op personen die verantwoordelijk zijn voor meettechnische taken ten behoeve van de bescherming van personen en installaties, alsook leidinggevenden, vakkrachten en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de omgang met gevaarlijke stoffen en het vrijgeven van besloten ruimten.

Opleidingsinhoud

Het trainingspakket bestaat uit een online training en een praktijksessie.

Online training

Met de online training bereidt de deelnemer zich voor op de praktijksessie. De gemiddelde studieduur is 6 uur. De online training bestaat uit:

8 interactieve leermodules, te weten wet- en regelgeving, algemene fysische eigenschappen, OX (zuurstof), EX (brand- en explosiegevaar), TOX (toxische stoffen), meetprincipes, gasmeten in de praktijk en besloten ruimten. Een demo van deze interactieve leermodules kunt u hier raadplegen.
online oefentoets per module
digitaal naslagwerk
online theorie-examen
Bewijs van deelname

Deelnemers welke geslaagd zijn voor het online theorie-examen kunnen het Bewijs van deelname printen. Het Bewijs van deelname is het toegangsbewijs voor de praktijksessie.

Praktijksessie

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkdag. De praktijkdag start om 8:30 uur en duurt tot ca. 16:00 uur. Tijdens de praktijkdag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Theorie:
– Stoffen / gedragingen
– Gasmeten en technieken

Praktijk:
– Controle meetapparatuur
– Ex-Ox-Tox metingen op meetopstellingen
– Meetrapportage en conclusie

Opleidingsduur

Ca. 6 uur online training en 1 praktijkdag

Lestijden

08:30 - 16:00

Locatie

Dräger Academy, Zoetermeer of Hoogvliet
In overleg is training op locatie van de opdrachtgever mogelijk.

Toelatingseisen

MBO werk- en denkniveau (minimaal niveau 3)
Minimale leeftijd deelnemer 18 jaar

Aantal deelnemers

Minimum 6 deelnemer(s)
Maximum 10 deelnemer(s)
Om een zo hoog mogelijk leerrendement en voldoende persoonlijke aandacht te hebben voor de deelnemers, werken wij met een beperkte groepsgrootte.

Certificaat

Indien de deelnemer het online theorie-examen succesvol heeft afgerond en de praktijktrainer de deelnemer competent heeft verklaard, is de deelnemer geslaagd. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.

Herhaling

De frequentie voor het volgen van een herhalingsopleiding is vastgesteld op 1 maal per 3 jaar. De deelnemer wordt tijdig uitgenodigd voor een herhalingsopleiding.

Datum

0

Prijs per cursist

€ 299,00 excl. BTW

Examenkosten

€